fbpx

Heb je last van fysieke klachten
of stress en
kom je er maar niet vanaf?

Ik begeleid jou om je beter en

energieker te voelen

Slecht slapen, pijn en spanning in je nek of je rug. Opgejaagd en geen rust in je lijf. Moe opstaan om jezelf door de dag te slepen. Aanhoudende fysieke ongemakken. Om het minste geïrriteerd en je hoofd blijft maar ratelen…

Krijg weer grip op je leven, pak klachten aan bij de oorzaak en voel je weer goed door Tuina massage therapie.

Herken jij je hierin:

Anne Diepenbrock

Als geen ander weet ik hoe meedogenloos hard stress kan toeslaan. Ambitieus als ik ben, dacht ik alle hooi die ik maar kon vinden op mijn vork te nemen. Het gekke is dat dit ook lukte. In eerste instantie. Want mijn doelen die bereikte ik. Blind door de resultaten, zag ik niet welke prijs ik betaalde. Humeurig. Last van allerlei klachten. Huiduitslag. Hoofdpijn. Hartkloppingen. Maar ik sportte toch, at gezond en leefde bewust? 

Een omslag in mijn leven ontstond doordat ik opzoek ging naar wat ‘echt’ goed voor mij was, waar ik gelukkig van werd en energie van kreeg. Daarop volgde jaren lange onderzoek naar verschillende heilzame remedies. Mijn kennis komt niet alleen uit boeken, maar juist ook vanuit de praktijk. Ik maakte lange, verdiepende reizen naar China bijvoorbeeld, waar ik me de sterk preventieve Traditionele Chinese Geneeswijzen eigen maakte en me specialiseerde in Tai chi en Qi gong.

Met al mijn kennis en ervaring begeleid je bij het oplossen van fysieke klachten en stress. 

Altijd vanuit openheid en respect. Altijd met het mooie in mensen voor ogen. En altijd gericht het vinden de bijzondere kracht die jij hebt. Dit maak ik graag samen met jou waar!

Iedereen heeft een 'eigen' persoonlijke kracht. Jij ook! Het wordt tijd om die persoonlijke kracht aan te spreken en goed voor jezelf te zorgen.

De kracht van eeuwenoude kennis over gezondheid

Tuina therapie, de belangrijkste therapievorm die ik inzet tijdens mijn behandelingen, is een van de therapieën van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het is een zeer effectieve therapie vorm en is te vergelijken met fysiotherapie,  osteopathie en manuele therapie. Want naast de toepassing van mobilisatie- en manipulatietechnieken (als het nodig is), wordt de behandeling altijd gecombineerd met een massage met veel verschillende massagetechnieken. Het overstijgt daardoor andere behandelvormen en verhoogd de effectiviteit. Tuina therapie wordt niet voor niks ookwel een Chinese medische massage genoemd. De oude behandelvorm wordt tot op de dag van vandaag toegepast in China en het wordt in het Westen steeds populairder.

Ervaringen van mensen die je voor gingen

5/5
Ik kwam bij Anne terecht voor mijn rugklachten. Al enige tijd had ik grote spanning in een paar rugspieren. Wat ik heel fijn vind is dat ze breed kijkt naar wat er aan de hand is. Met diverse technieken hielp ze mijn rugspieren weer te ontspannen, maar bovendien legde ze de vinger op de zere plek wat betreft de oorzaak. En door de oefening die ik van haar kreeg en wat aandachtspunten, ben ik nu, na maanden, nog steeds vrij van deze spanning in mijn rug. En als die soms toch even de kop opsteekt, kan ik er gemakkelijk en snel zelf wat aan doen door wat ik leerde. Zo heeft ze me echt duurzaam geholpen! ....
Ingrid
5/5
Bij Anne heb ik een Tuina massage ontvangen. Ze is een betrokken professional waar ik me direct op mijn gemak voelde. De sfeer in haar praktijk is heel fijn, rustig en sereen. Na de behandeling voelde ik me zoveel lichter! Ze luistert goed en speelt daarop in. Ook vertelt ze duidelijk wat ze heeft gedaan tijdens de massage en waar blokkades zaten. Absoluut een topper!
Alexandra
5/5
Anne weet op een zeer kundige en respectvolle manier “de vinger op de zere plek te leggen”! Zoveel baat bij haar behandelingen. Ik gun iedereen een Anne in haar/zijn leven.
Monique
Diep Behandeling - Eerste afspraak

Intake en behandeling

89,-

Diep Behandeltraject - Pakket

De eerste 3 afspraken

215,-

Praktische informatie

Aanmelden voor de eerste afspraak


  Openingstijden

  Na het invullen van het formulier plannen we de eerste afspraak op een moment tijdens mijn praktijkdagen.

  Resultaten van het behandeltraject

  ‘Anne kan goed luisteren en legt relaties waar je zelf niet meteen aan denkt. Ik heb de behandelingen als zeer prettig en werkzaam ervaren’ Marjolein

  Minder pijn

  Na afloop van de behandeling heeft bij 95% van de mensen de pijn direct afgenomen. Je voelt je daardoor meteen lichter en vrijer.

  Lichaam in Balans

  Door de behandeling komt je lichaam meer in balans. Je merkt dit omdat het je humeur verbetert en je weer weerbaarder bent voor de omgeving en stress.

  Verlichting van klachten

  Je voelt je weer goed na het traject en de klachten zijn verlicht. Bovendien verlaagd het je bloeddruk. Verbeterd je concentratie en ervaar je minder stress.

  Veelgestelde vragen

  De meeste mensen hebben minimaal 3 behandelingen nodig. Hoeveel behandelingen je nodig hebt is erg afhankelijk welke klachten je hebt. Tijdens de eerste afspraak wordt er een behandelplan gemaakt en daaruit kunnen we samen een bekijken hoeveel behandelingen nodig zijn. 

  De meeste aanvullende zorgverzekering vergoeden een deel van de behandelingen. Vraag dit voor de zekerheid na bij jouw zorgverzekering, vooral als je via de CZ groep verzekerd bent. Meestal valt mijn behandeling onder alternatieve geneeswijze. Als ik een energetische behandeling geef valt het onder een natuurgeneeskundig consult. 

  De meeste mensen krijgen een behandeling met olie je ligt dan in je ondergoed (en bh) lekker warm op de behandeltafel. Het kan zijn dat je het prettiger vind om kleding aan te houden. Tuina kan namelijk ook prima over de kleding. In dit geval trek dan prettig en soepel zittende kleding aan.

  De volgende technieken kunnen toegepast worden als dat nodig is.
  Mobilisatie
  Mobilisatie is het bewegen, draaien van o.a. ledematen. Dit vergroot de bewegingsvrijheid  en kan gewrichten los maken.

  Manipulatie
  Bij een manipulatie wordt het lichaam in een positie gedraaid of bewogen zodat de wervels en bekken weer in de juist positie kunnen staan. Dit kan direct verlichtingen geven. Een manueel therapeut doet dit ook. Het verschil is dat het bij Tuina therapie het altijd gecombineerd gaat met een massage zodat de spieren soepel zijn. Het zij hele lichte manipulatie technieken waardoor het 100% veilig is. 

  De volgende technieken kunnen toegepast worden:
  Cupping
  Een bijzondere techniek die ingezet kan worden is cupping.  Bij cupping worden glazen cups gebruikt die van binnen kort verhit worden. Op het moment dat de cups op de huid gezet worden trekken ze vacuüm. Dit zorgt voor diepe ontspanning van het weefsel en het loslaten van toxische stoffen uit het lichaam. Cupping is voor iedereen aan te raden tijdens de lente om alle in de winter opgeslagen toxische stoffen los te laten. 

  Moxa
  Door de warmte die moxa afgeeft kunnen specifieke punten en zones op het lichaam verwarmt worden. Dat activeert de doorbloeding en opent de energiebanen. Moxa is bijvoetskruid dat gedroogd is en verwerkt wordt tot een ‘stick’. Dit kruid wordt gebruikt omdat het een hoge hitte kan afgeven en een helende werking heeft. Ook kan de tpd-lamp gebruikt worden, deze lamp werkt net als moxa op iets grotere zones. 

  Guasha
  Met een steen wordt over de huid geschraapt wat stagnaties blokkades en trauma’s effectief kan aanpakken. 

  Ooraccupunctuur
  Het oor weerspiegelt het functioneren van het lichaam. Het kan daardoor uitstekend gebruikt worden om een diagnose volgens de TCG richtlijnen en om lichamelijke klachten te behandelen. Het wordt effectief ingezet om de algehele lichamelijke balans te herstellen. Ooracupunctuur is bekend door het positieve effect op verslavingen zoals stoppen met roken, het heeft dus veel meer toepassingen.  Ooracupunctuur in combinatie met Tuina zorgt voor een krachtig effect, omdat de behandelingswijzen elkaar kunnen aanvullen en ondersteunen. 

  Ooracupunctuur is ontstaan in China en komt ook voort uit de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG). 

  Je kunt contant betalen tijdens de behandeling. Na afloop van de behandeling wordt er altijd een factuur gestuurd per e-mail. Deze kun je indienen bij de zorgverzekeraar. Je kunt als je niet contant betaald de factuur betalen binnen 2 weken. Er staat een ideal link waardoor je in slechts een paar keer klikken kunt betalen.