fbpx

Heb je last van fysieke klachten
of stress en
kom je er niet vanaf?

“Ik begeleid je op verschillende niveaus
om je beter en energieker te laten voelen.”

Krijg weer grip op je leven, pak klachten aan bij de oorzaak en voel je weer goed door een behandeling met tuina massage therapie.

Herken je dit?:

Anne Diepenbrock

Ik begrijp als geen ander hoe meedogenloos hard stress kan toeslaan. Als ambitieuze dame met veel interesses, heb ik de neiging om veel tegelijk aan te gaan. Wanneer ik te gefocust was op mijn doelen en niet op de weg daar naartoe, ben ik mezelf meer dan eens verloren. Hierdoor heb ik regelmatig diepgaande stress ervaren. Nu besef ik welke prijs ik betaalde en geniet ik van de weg en de mogelijkheden, en begrijp ik hoe ik moeiteloos veel kan bereiken.

Mijn leven kreeg een andere wending toen ik op zoek ging naar wat ‘echt’ goed voor mij was en naar een manier van werken en leven die volledig bij mij past. Dit leidde tot jarenlang onderzoek naar verschillende heilzame remedies, inzichten en reizen. Mijn kennis komt daardoor niet alleen uit boeken, maar is ook gevormd door praktijkervaringen, zoals intensieve reizen naar China waar ik me verdiepte in de preventieve Traditionele Chinese Geneeskunde door Tai chi en Qi gong.

Met deze rijke inzichten en jarenlange ervaring heb ik al meer dan 200 mensen begeleid bij het oplossen van fysieke klachten en stress. Altijd met openheid en respect, met oog voor het mooie in mensen en gericht op het ontdekken van jouw unieke en bijzondere kracht. Ik help je te leven in acceptatie en tevredenheid en laat zien hoe je zelf controle kunt hebben over je welbevinden.

Iedereen heeft een 'eigen' persoonlijke kracht. Jij ook! Het wordt tijd om die persoonlijke kracht aan te spreken en goed voor jezelf te zorgen.

Het is een zeer effectief en is te vergelijken met fysiotherapie,  osteopathie en manuele therapie. Want naast de toepassing van mobilisatie- en manipulatietechnieken (als het nodig is), wordt de behandeling altijd gecombineerd met een massage met veel verschillende massagetechnieken. Het overstijgt daardoor andere behandelvormen en verhoogd de effectiviteit. Tuina therapie wordt niet voor niks ookwel een Chinese medische massage genoemd. De oude behandelvorm wordt tot op de dag van vandaag toegepast in China en het wordt in het Westen steeds populairder.

 

De kracht van eeuwenoude
kennis over gezondheid

Tijdens het intakegesprek en de behandelingen stemmen we af op jouw specifieke behoeften en bepalen we de meest geschikte werkwijze. De behandelingen zijn ontworpen om op de drie lagen te werken: fysiek, emotioneel en innerlijk welzijn.

Tuina, als de voornaamste therapievorm, is de massagevariant van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Naast Tuina maak ik gebruik van diverse methoden en technieken, waaronder:

 • Cupping & guasha
 • Energetische benaderingen
 • Ooracupunctuur
 • Coaching
 • De helende reis
 • Germaanse geneeskunde

Een afspraak in mijn praktijk omvat dus veel meer dan alleen een massage; het is een holistische benadering gericht op het bevorderen van jouw algehele welzijn.

Ervaringen van mensen die je voor gingen

5/5
Ik kwam bij Anne terecht voor mijn rugklachten. Al enige tijd had ik grote spanning in een paar rugspieren. Wat ik heel fijn vind is dat ze breed kijkt naar wat er aan de hand is. Met diverse technieken hielp ze mijn rugspieren weer te ontspannen, maar bovendien legde ze de vinger op de zere plek wat betreft de oorzaak. En door de oefening die ik van haar kreeg en wat aandachtspunten, ben ik nu, na maanden, nog steeds vrij van deze spanning in mijn rug.
Ingrid
5/5
Bij Anne heb ik een Tuina massage ontvangen. Ze is een betrokken professional waar ik me direct op mijn gemak voelde. De sfeer in haar praktijk is heel fijn, rustig en sereen. Na de behandeling voelde ik me zoveel lichter! Ze luistert goed en speelt daarop in. Ook vertelt ze duidelijk wat ze heeft gedaan tijdens de massage en waar blokkades zaten. Absoluut een topper!
Alexandra
5/5
Anne weet op een zeer kundige en respectvolle manier “de vinger op de zere plek te leggen”! Zoveel baat bij haar behandelingen. Ik gun iedereen een Anne in haar/zijn leven.
Monique

Voor het bereiken van een optimaal resultaat heeft de behandeling niet alleen invloed op je fysieke lichaam. Lees hier meer over de drie niveaus van de behandeling.

Niveau1: Fysiek
Je lichaam & je energie

De fysieke laag is de laag waar klachten zich uiten, zoals pijnklachten of andere ongemakken. In de behandeling focus ik op het ontspannen van je lichaam en het aanpakken van deze klachten, zodat de zelfhelende werking van het lichaam wordt geactiveerd en pijn afneemt. Naast massage maak ik gebruik van methoden als cupping, guasha, ooracupunctuur, energetische behandeling, manipulatie en mobilisatie. De natuurlijke energiestromen in je lichaam worden gestimuleerd door de harmonie van de meridianen in balans te brengen. Bovendien deel ik lifestyle tips en vind ik het essentieel dat je echt gehoord wordt. Na de behandeling ervaart 95% van de mensen directe verlichting van pijn. Hierdoor voel je je meteen lichter en vrijer.

Niveau 2: Emotioneel
Welke trauma's en triggers liggen ten grondslag?

Wat ligt er emotioneel achter de klacht, wat is de oorzaak, welke laag werd geraakt, bewust of onbewust? Dit is misschien niet meteen de oorzaak waar je aan denkt, toch is emotionele gezondheid van groot belang. Tijdens een behandeling op deze laag maak ik gebruik van de helende reis of bespreken we mogelijk emotionele trauma's die aan de klachten ten grondslag liggen. Dit biedt inzicht in de bron van emotionele pijn. Het weten wat ervoor heeft gezorgd dat je uit balans raakte, draagt al bij aan genezing. Het zijn de triggers en wellicht de donkere en schaduwkanten die je hier inzicht in geven. Door de behandeling komt je lichaam meer in balans. Dit uit zich in een verbetering van je humeur en een toegenomen weerbaarheid tegen stress en de omgeving.

Niveau 3: Innerlijk welzijn
Hoe krijg je in je leven wat je werkelijk wilt?

Hoe kun je ervoor zorgen dat je je goed voelt? Hoe breng je alles in harmonie, zodat je vol energie bent en positieve ervaringen vanzelf op je pad komen? Hoe zorg je ervoor dat het leven moeiteloos verloopt? Hoe kun je in het 'nu' leven, vertrouwen opbouwen en in overgave zijn, zodat de dromen die je koestert werkelijkheid worden? Dit is je spirit, de diepe laag binnenin die naar ontwikkeling streeft, vrijheid zoekt en plezier nastreeft. Het is deze laag die je inspireert tot betekenisvolle handelingen, gedreven door een diepe kracht en intense motivatie. Wanneer we deze laag aanspreken, richten we ons op visualisatie. We verkennen bijvoorbeeld hoe je dingen naar je toe kunt trekken, zodat alles moeiteloos stroomt en je volop van het leven kunt genieten.

Diep Behandeling - 1 afspraak

Intake en behandeling

89,-

Diep Behandeltraject - Pakket

De eerste 3 afspraken

225,-

Praktische informatie

Aanmelden voor de eerste afspraak


  Openingstijden

  Na het invullen van het formulier plannen we de eerste afspraak op een moment tijdens mijn praktijkdagen op de locatie aan de Oude Kerkstraat 61a Veldhoven.

  Veelgestelde vragen

  ‘Anne kan goed luisteren en legt relaties waar je zelf niet meteen aan denkt. Ik heb de behandelingen als zeer prettig en werkzaam ervaren’ Marjolein

  De meeste mensen hebben minimaal 3 behandelingen nodig. Hoeveel behandelingen je nodig hebt is erg afhankelijk welke klachten je hebt. Tijdens de eerste afspraak wordt er een behandelplan gemaakt en daaruit kunnen we samen een bekijken hoeveel behandelingen nodig zijn. 

  Het is een zeer effectief en is te vergelijken met fysiotherapie,  osteopathie en manuele therapie. Want naast de toepassing van mobilisatie- en manipulatietechnieken (als het nodig is), wordt de behandeling altijd gecombineerd met een massage met veel verschillende massagetechnieken. Het overstijgt daardoor andere behandelvormen en verhoogd de effectiviteit. Tuina therapie wordt niet voor niks ookwel een Chinese medische massage genoemd. De oude behandelvorm wordt tot op de dag van vandaag toegepast in China en het wordt in het Westen steeds populairder.

  De meeste aanvullende zorgverzekering vergoeden een deel van de behandelingen. Vraag dit voor de zekerheid na bij jouw zorgverzekering, vooral als je via de CZ groep verzekerd bent. Meestal valt mijn behandeling onder alternatieve geneeswijze. Als ik een energetische behandeling geef valt het onder een natuurgeneeskundig consult. 

  De meeste mensen krijgen een behandeling met olie je ligt dan in je ondergoed (en bh) lekker warm op de behandeltafel. Het kan zijn dat je het prettiger vind om kleding aan te houden. Tuina kan namelijk ook prima over de kleding. In dit geval trek dan prettig en soepel zittende kleding aan.

  De volgende technieken kunnen toegepast worden als dat nodig is.
  Mobilisatie
  Mobilisatie is het bewegen, draaien van o.a. ledematen. Dit vergroot de bewegingsvrijheid  en kan gewrichten los maken.

  Manipulatie
  Bij een manipulatie wordt het lichaam in een positie gedraaid of bewogen zodat de wervels en bekken weer in de juist positie kunnen staan. Dit kan direct verlichtingen geven. Een manueel therapeut doet dit ook. Het verschil is dat het bij Tuina therapie het altijd gecombineerd gaat met een massage zodat de spieren soepel zijn. Het zij hele lichte manipulatie technieken waardoor het 100% veilig is. 

  De volgende technieken kunnen toegepast worden:
  Cupping
  Een bijzondere techniek die ingezet kan worden is cupping.  Bij cupping worden glazen cups gebruikt die van binnen kort verhit worden. Op het moment dat de cups op de huid gezet worden trekken ze vacuüm. Dit zorgt voor diepe ontspanning van het weefsel en het loslaten van toxische stoffen uit het lichaam. Cupping is voor iedereen aan te raden tijdens de lente om alle in de winter opgeslagen toxische stoffen los te laten. 

  Moxa
  Door de warmte die moxa afgeeft kunnen specifieke punten en zones op het lichaam verwarmt worden. Dat activeert de doorbloeding en opent de energiebanen. Moxa is bijvoetskruid dat gedroogd is en verwerkt wordt tot een ‘stick’. Dit kruid wordt gebruikt omdat het een hoge hitte kan afgeven en een helende werking heeft. Ook kan de tpd-lamp gebruikt worden, deze lamp werkt net als moxa op iets grotere zones. 

  Guasha
  Met een steen wordt over de huid geschraapt wat stagnaties blokkades en trauma’s effectief kan aanpakken. 

  Ooraccupunctuur
  Het oor weerspiegelt het functioneren van het lichaam. Het kan daardoor uitstekend gebruikt worden om een diagnose volgens de TCG richtlijnen en om lichamelijke klachten te behandelen. Het wordt effectief ingezet om de algehele lichamelijke balans te herstellen. Ooracupunctuur is bekend door het positieve effect op verslavingen zoals stoppen met roken, het heeft dus veel meer toepassingen.  Ooracupunctuur in combinatie met Tuina zorgt voor een krachtig effect, omdat de behandelingswijzen elkaar kunnen aanvullen en ondersteunen. 

  Ooracupunctuur is ontstaan in China en komt ook voort uit de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG). 

  Je kunt contant betalen tijdens de behandeling. Na afloop van de behandeling wordt er altijd een factuur gestuurd per e-mail. Deze kun je indienen bij de zorgverzekeraar. Je kunt als je niet contant betaald de factuur betalen binnen 2 weken. Er staat een ideal link waardoor je in slechts een paar keer klikken kunt betalen.