fbpx

Woensdag 20:20 - wekelijkse qigong les

Qigong zijn staande meditatieve oefeningen. Je komt in een flow, werkt met energie en activeert het zelfhelende vermogen van je lichaam.

Effecten groepsles

Diep Qigong

Privé Training

Diep privé - Qigong

Groepslessen

Woensdag in Veldhoven

Tarieven

* uitvallende lessen door vakantie en feestdagen dan wordt het bedrag in mindering gebracht op het maandbedrag.

Locatie - Doe 040

Inhoud Diep Qi Gong

Qigong lessen

Qigong (qi=energie en gong=oefening) wordt ook wel omschreven als ‘bewegende meditatieoefeningen’. Ik gebruik ze om je concentratie te vergroten en om meer souplesse in de bewegingen te krijgen. Op ieders fysiek niveau is er voldoende uitdaging.  Qigong kan de ideale tegenhanger zijn als je bijvoorbeeld een kantoorbaan hebt. De vloeiende en soepele bewegingen die je in een flow kunnen brengen ontspannen spieren en gewrichten, vooral de schouders krijgen veel aandacht. Ook je houding wordt veel beter door het beoefenen hiervan. 

Sinds een aantal jaren beoefen ik Qigong en Tai Chi gepassioneerd. Nadat ik al 5 jaar yogales heb gegeven richt ik me nu op Tai Chi en Qigong. De flow van de oefeningen en de ‘qi’ die ik door me lichaam voel hebben een energie gevend en helend effect op me. Bijvoorbeeld schouder-, nek- en hoofdklachten kunnen door deze oefeningen sterk afnemen. Bij mezelf heb ik dit ervaren en daarnaast merk ik dat mijn concentratie scherper is en mijn geest rustiger is geworden. Deze levenspassie wil ik graag delen. De lessen zijn gebaseerd Taoïstisch Tai Chi vorm die elementen van de Chen style Tai Chi heeft.