Tai chi lessen wekelijkse groepslessen in de Wudang baimashan vorm.

"Sinds de eerste keer dat ik Tai Chi beoefend heb, ben ik geraakt door de elegantie, de kracht en de souplesse. De flow en de ‘qi’ die ik door me lichaam voel doet me goed."

Diep Tai chi - beginners

Ervaar de prettige vloeiende bewegingen

Diep Flow - Tai chi privé

Verbeter je energie en houding

Les rooster

Dinsdag

19:00 – 20:00 Tai chi gevorderden
20:10 – 21:10  Qigong 

Woensdag

19:00 – 20:00 Tai chi beginners
20:10 – 21:10 Yoga – Hatha/vinjasa

Tarieven

Stroom je later in dan wordt het lesgeld aangepast naar verhouding dat je start.
* elk seizoen bestaat uit 13 lessen, 1: sep-dec 2: dec-mrt 3: apr-juni
* Alleen online abonnement? dan krijg je 21,- korting per seizoen.

Locatie

DOE040 
Blaarthemseweg 83
5502 JT Veldhoven

Diep Tai Chi - Inhoud

Tai Chi

Tai chi laat je letterlijk en figuurlijk steviger in je schoenen staan. Je leert een zelfverzekerde stevige houding aan te nemen. Tegelijkertijd krijg je door controle uit te oefenen over de krachtige bewegingen steeds meer zelfvertrouwen en wordt je mentaal sterker, stabieler en rustiger. Een ander bijkomstig pluspunt is dat je geen blessures kan krijgen zoals bij alle fitness sporten die we in het westen bedrijven. In tegendeel; het lichaam wordt steeds flexibeler en veerkrachtiger. En voor diegenen die denken dat er dan misschien nog wel wat aan de conditie gewerkt zal moeten worden kan ik mededelen dat wanneer je een willekeurige tai chi vorm intensief uitvoert het lijkt alsof je een duurtraining hebt gedaan. Je kunt het zo zwaar maken als je zelf wilt. We moeten niet vergeten dat de oorsprong van tai chi zich in de Martial arts zoals Kung fu bevind! 

Dat brengt me meteen bij een ander pluspunt; je leert jezelf verdedigen mocht dit ooit nodig zijn. Tenslotte heb je voor het beoefenen van tai chi helemaal niets nodig. Alleen jezelf. Geen yoga matje of fitness apparaten en zelfs geen speciale ruimte. Je kunt het overal en altijd doen. Tijdens het wandelen, wachtend in de rij van de supermarkt, in het bos of op je slaapkamer. Je haalt de kracht uit jezelf. Het wordt een levenswijze! Door slechts 20 minuten per dag dit te doen zorg je ervoor dat je je steeds beter gaat voelen zowel lichamelijk als mentaal.

 Je leert in je eigen lichaam te gaan om van binnen uit alle delen aan te sturen. In principe zitten overal in je lichaam spiertjes waarmee je ieder deel kan aansturen. Met je aandacht ga je daar naartoe en laat je het doen wat jij wilt. Je kunt zo ook je organen masseren. Altijd vanuit het middelpunt van je lichaam; de dantie