fbpx

Tai chi lessen wekelijkse groepslessen in de Wudang baimashan vorm.

"Sinds de eerste keer dat ik Tai Chi beoefend heb, ben ik geraakt door de elegantie, de kracht en de souplesse. De flow en de ‘qi’ die ik door me lichaam voel doet me goed."

Diep Tai chi & Qigong

Ervaar de prettige vloeiende bewegingen

Diep Tai chi - privé

Verbeter je energie en houding

Groepslessen

Woensdag in Veldhoven

Tarieven

* uitvallende lessen door vakantie en feestdagen dan wordt het bedrag in mindering gebracht op het maandbedrag.

Locatie - Doe 040

Diep Tai Chi - Inhoud

Tai Chi

Tai chi laat je letterlijk en figuurlijk steviger in je schoenen staan. Je leert een zelfverzekerde houding aan te nemen. Tegelijkertijd krijg je door controle uit te oefenen over de krachtige bewegingen steeds meer zelfvertrouwen en wordt je mentaal sterker, stabieler en rustiger. Een ander bijkomstig pluspunt is dat de kans op blessures er zo goed als niet is. In tegendeel; het lichaam wordt steeds flexibeler en veerkrachtiger. En voor diegenen die denken dat er dan misschien nog wel wat aan de conditie gewerkt zal moeten worden kan ik mededelen dat wanneer je een willekeurige tai chi vorm intensief uitvoert het lijkt alsof je een duurtraining hebt gedaan. Je kunt het zo zwaar maken als je zelf wilt. We moeten niet vergeten dat de oorsprong van tai chi zich in de vechtsport zit, zoals Kung fu bevind! 

Dat brengt me meteen bij een ander pluspunt; je leert jezelf verdedigen mocht dit ooit nodig zijn. Tenslotte heb je voor het beoefenen van tai chi helemaal niets nodig. Alleen jezelf. Geen yoga matje of fitness apparaten en zelfs geen speciale ruimte. Je kunt het overal en altijd doen. Tijdens het wandelen, wachtend in de rij van de supermarkt, in het bos of op je slaapkamer. Je haalt de kracht uit jezelf. Het wordt een levenswijze! Door slechts 20 minuten per dag dit te doen zorg je ervoor dat je je steeds beter gaat voelen zowel lichamelijk als mentaal.

 Je leert in je eigen lichaam te gaan om van binnen uit alle delen aan te sturen. In principe zitten overal in je lichaam spiertjes waarmee je ieder deel kan aansturen. Met je aandacht ga je daar naartoe en laat je het doen wat jij wilt. Je kunt zo ook je organen masseren. Altijd vanuit het middelpunt van je lichaam; de dantien.