fbpx

fietsen en doelen los laten

Nog geen week ben ik terug van een prachtige fietsreis. Tijdens de reis had ik als doel om alle doelen te laten gaan en zo veel mogelijk in het huidige moment te zijn. Dat ging op momenten goed en op momenten belachelijk slecht. Doordat we met de fiets van plaats naar plaats reisden en steeds onderweg waren, ging als vanzelf mijn ‘doelen-behalen’ motor aan. Ik verloor het in het moment zijn makkelijk; even afzien om straks te ontspannen. Hierdoor miste ik de schoonheid die zich elk moment om me heen aan het manifesteren was. Ik was met mijn hoofd en gedachte al bij de volgende plek, bij de tijdelijke beloning.

Toch, wat een verschil met 2 jaar geleden tijdens de eerste fietsvakantie. Want wel degelijk is het gelukt en heb ik momenten van puur geluk en overgave kunnen ervaren door in het moment te zijn. Wat prachtig is het gebied van Duitsland waar we door heen zijn gegaan, wat een mooie ontmoetingen, mooie pittoreske dorpjes en steden. Als ik in het moment ben, is er werkelijk niks nodig, geen thuis, geen vaste plek en geen voeding. Alleen het zijn is dan belangrijk, in het moment. Het was goed om dit te hebben kunnen ervaren en tegelijk ook het tegenovergestelde, het niet in het moment zijn te beleven. Zoals bij het aankomen op een camping en de ontspanning als beloning nadat de tent weer staat en mijn tijdelijke huisje er is met een kopje thee en een bordje eten.

14141 opmerkingLeukOpmerking plaatsenDelen