fbpx

De Chinese draak zorgt voor nieuwe samenwerkingen

Dit moment van het jaar vind ik fijn. Het is nog winter én de donkerste dagen zijn duidelijk voorbij. De vogels laten weer van zich horen, we gaan weer naar het licht. Op het moment dat de eerste tekenen van de lente zich aandienen, dan start het Chinees nieuwjaar, dit jaar op 10 februari en we zijn nu in de voor fase. Elk jaar staan in het teken van een astrologisch dier 2024 is het jaar van de houten draak. Ik heb een verbinding met het Chinese Astrologie omdat ik werk vanuit de taoïstische en Chinese Geneeswijze, mijn lessen, de praktijk en trainingen zijn hier mee gevoed. 

Het jaar van de draak gaat ook over nieuwe samenwerkingen en initiatieven. Laat het maar gebeuren en kijk maar wat er op jouw pad komt, misschien wel vanuit een onverwachte een nieuwe samenwerkingen?!  De voorfase van de draak dient zich nu aan en allerlei nieuwe samenwerkingen zijn er al in mijn leven gekomen. De ideale praktijk ruimte met andere therapeuten vlakbij mijn toekomstige woonplek bijvoorbeeld. Het zaadje is gepland voor een idee voor incompany trainingen, in iets wat natuurlijk gaat en waar in gepassioneerd over ben. Ja het is een samenwerking uit een logische maar onverwachte hoek!

De draak wordt in China gezien als een gunstig teken. Het zorgt dat we de oneindige bron van energie/licht kunnen gaan neerzetten op vele aspecten in het leven. Als het ware zorgt deze lichtbundel dat we los kunnen laten wat ons niet langer dient. Het jaar van de draak zorgt ervoor dat we daardoor in een make-over komen en veroorzaakt een verschuiving naar een revolutionaire kracht om de wereld te veranderen. Het is de weg van: verbinding, transformatie, vrijheid en de universele weg. 

We blijven met de draak net als voorgaande 2 jaren nog in actie. De energie zorgt ervoor dat we wel overwogen keuzes maken en bewuste beslissingen. Al met al dus een gunstig jaar, let op dat je niet in zelfsabortage komt waar de draak ook voor staat. De grote actie kracht van de draak kan ook leiden tot uitputting van hout (lever,galblaas) kan ook zorgen voor emotionele instabiliteit. 

Ik voel al tijden dat ik een andere richting ga innemen als zelfstandig ondernemer. Ik houd nu eenmaal van afwisseling en nieuwe projecten. Wat ik neerzette qua voeding en vasten is voor nu gepauzeerd en er is ruimte is voor iets andere.. naast de behandelingen die ik altijd graag blijf geven en lessen.. Ik werk veel alleen en er ontstond al een tijd een verlangen om meer in samenwerking te gaan doen.

Nog geen twee weken later na dat ik dit sterk voelde werd ik uitgenodigd door een vriendin om samen een bedrijf trainingen op te zetten. Het is een vriendin waar ik regelmatig check-ins mee doen. `dat is een manier om letterlijk in te checken bij je zelf en de ander alleen aanwezig is, space-holder en mij altijd veel inzicht helderheid en voldoening geeft. Door deze check-ins komen we in een korte tijd in de diepte en in minder dan een jaar is het een hele dierbare vriendin geworden. Het voelt helemaal goed om dit met haar te gaan doen.


We zijn een mooi concept aan het ontwikkelen waar onze kwaliteiten helemaal tot zijn recht komen en we elkaar versterken. daar ga je de komende maanden vast veel meer over lezen en zien!