fbpx

Ba Duan Jin

Ba Duan Jin / 8 Brokaten Workshop*

Zaterdag 4 mei geeft Jan Eeckhout de hele dag deze speciale Qigong workshop in Eindhoven, het thema is Ba Duan Jin, ofwel de 8 brokaten. Ik wil Ba Duan Jin Qigong al jaren leren, omdat ik de bewegingen en houdingen erg energie gevend, prettig en elegant vind. Jan is een van mijn favoriete docenten en het zal een boeiende, leerzame en leuke dag worden.

Ba Duan Jin is een mooie serie, zowel als je al ervaring hebt of nieuw bent met Qigong of Tai Chi. Aan het einde van de dag zul je de oefeningen eigen gemaakt hebben. Dat is erg waardevol want het is een serie oefeningen die je blijft herhalen omdat het effect zo snel merkbaar is, zo helend en effectief is. Het geeft je direct vitaliteit.

“Als ik me moe voel of mijn lichaam doet pijn en ik eigenlijk geen zin
heb om te bewegen doe ik toch de 8 brokaten omdat ik me dan daarna weer
helemaal goed voel”, Eric.

Ba Duan Jin
Ba Duan Jin of de acht brokaten, is een veel beoefende vorm van de Chinese Qigong. Het effect van deze reeks is zeer goed voor je gezondheid, flexibiliteit en kracht. De naam Ba Duan Jin geeft aan dat het om iets zeer kostbaars handelt, inherent aan schoonheid en elegantie. Er zijn meerdere theorieën over het ontstaan van deze serie. Een daarvan is dat een jonge generaal tussen 960-1279 de serie in China heeft ontwikkeld tijdens de Song dynastie, om zijn slecht getrainde manschappen, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel sterker te maken. Sindsdien maken ze o.a. standaard deel uit van de trainingen van de boeddhistische monniken in de Shaolin kloosters. En dit is niet voor niets want zelfs een paar minuten oefenen kan een verkwikkend en verjongend effect hebben. Regelmatige beoefening brengt een versterkend effect teweeg voor het hele lichaam en zijn verschillende systemen (zenuwstelsel, spijsverteringsstelsel, ademhalingsstelsel, skelet-musculair stelsel, hormoonstelsel enz.).

Over Jan
Hij is een gepassioneerd en enthousiast docent uit het Belgische Gent en geeft onder andere les aan het OTCG (Hogeschool voor Traditionele Chinese Geneeskunde) in Antwerpen. Hij heeft natuurlijke didactische eigenschappen waardoor hij erg duidelijk kan uitleggen en goed kan corrigeren van houdingen. Sinds 1986 is hij al bezig met Chinese vechtsport, Chinese filosofie en Qigong en reist daarvoor regelmatig naar China waar hij van vele (Chinese) meesters in verschillende stromingen les heeft gehad. De huidige serie die hij gaat uitleggen is van Jiao Guorui en heeft als ondertitel: “de principes van het voeden van het leven”. Jan heeft al jaren een praktijk in de Traditionele Chinese geneeskunde waar hij onder andere acupunctuur en Qigong behandelingen geeft.

Aanmelden
Ik hoop dat je net zo enthousiast bent als ik en er 4 mei bij bent 🙂 Laat het weten door een antwoord op deze e-mail te sturen.
info@diep-active.nl
+31 (0) 6 125 38 622

Prijs
De kosten voor deze dag zijn € 75,00. Dit is inclusief een vegetarische biologische lunch.

Locatie
Ruysdaelbaan 106 te Eindhoven.

Deelnemers
Maximaal 20 personen.

Tijd
10:00 -16:30

Parkeren
Meer dan voldoende plek.