fbpx

Na de winter suikervrij

Het weer is echt omgeslagen, wat heerlijk die zon, de andere geur in de lucht en de krokussen overal. Voor mij is het een goed moment om mild te vasten.

Net zo als bij het ondergaan van een behandeling om de opgeslagen toxische stoffen van de winter uit je lichaam te krijgen kan je het ook doen met voeding! De komende vier weken eet ik helemaal geen suiker, ook geen suikervervangers of producten waar suiker inzit. Fruit bevat ook suikers. Deze worden echter op natuurlijke wijze door het lichaam opgenomen en afgebroken en eet ik wel. Daarnaast eet ik helemaal plantaardig!

Na de eerste afkick periode geeft dit een ontzettende boost aan energie. Ik heb nu al zin in het effect ervan!

Suiker, en zeker in de vorm waarin het verwerkt is in de meeste producten, is ontzettend slecht voor je. Het verstoort je balans en je bloedsuiker spiegel. Daarbij leidt suiker meer dan vet voedsel tot gewichtstoename. De omslag van het seizoen is een goed moment om te zuiveren. Ik eet bewust maar ik merk dat ik langzaam meer suiker aan het eten ben en dat ik er ‘s avonds echt naar verlang :(. Hier wil ik vanaf! jij ook? doe dan mee.