fbpx

Is dit normaal?

Inmiddels heb ik geen Whatsapp meer en Google gebruik ik alleen als ik er niet onderuit kan. Ik heb fantastische alternatieven gevonden. Toch was deze weg niet makkelijk en vooral tijdrovend én mensen lijken totaal uit het veld geslagen als ik vertel dat ik geen Whatsapp meer heb. ‘Ben je dan helemaal niet meer te bereiken?‘ hoor ik geregeld.

Ja natuurlijk ben ik nog steeds super goed te bereiken: per telefoon, per sms, per Telegram, per Signal en per e-mail. Facebook en Instagram gebruik ik liever niet en gebruik ik alleen puur zakelijk. Ik ben nog niet helemaal big tech vrij maar ik ben onderweg en dat voelt al erg fijn. Hierdoor realiseerde ik me dat deze stap niet helemaal normaal is en dat we uit gemak en omdat iedereen het heeft deze diensten blijven gebruiken. Het zijn platformen waar nu volop censuur is op een manier waarvan ik dacht dat het alleen in China kon. Daar bovenop door advertenties en bewust dingen wel of niet te laten zien, worden we beïnvloed in ons gedrag. Een vorm van manipulatie en gedragsbeïnvloeding. Vandaag de dag is het een feit en voor mij zichtbaarder dan ooit te voren. Dit wil ik niet. Ik zoek daarom met de gemakken van deze tijd naar verantwoorde oplossingen. Ik ben uit gekomen op een paar bedrijven waar ik wel achter sta zoals bijvoorbeeld Nextcloud i.p.v. google drive, Signal enTelegram i.p.v. Whatsapp, Gaia i.p.v. Netflix en duckduckgo als zoekmachine i.p.v. google.

Laten we het ‘normaal’ vergeten en vooral doen wat goed voor ons voelt. Trouw blijven aan je zelf op alle fronten! Ook als je daardoor af en toe op een andere manier communiceert. Laat je eigen authenticiteit stralen en ga daar voor. Jou kracht, jou intuïtie, het zijn jouw keuzes. Dat kan niemand van je afpakken. In essentie ben je puur en krachtig licht vol liefde!

Ik hou van je!
Liefs Anne