fbpx

In Italië in mijn vrouwelijke kracht

Italië in de winter, wat was het inzicht vol. Ik ben regelmatig alleen op reis geweest. Dit was anders want ik ging in mijn eentje de lange reis voor het eerst met de auto maken. En, het was heerlijk licht en ik was meteen afgestemd met alleen mezelf. Ik voelde al meteen in het begin dat dit een reis is een naar mijn kracht. Overal waar ik kwam scheen de zon en een strakke blauwe lucht verwelkomde mij. Het geluk zit van binnen, toch een zonnetje helpt me ontzettend daarbij.  

In Italië, kwam ik in een soort stagnatie. Mijn hoofd raasde: al plannen makend voor de week erna: voor mijn werk ideeën en de terugreis. Vervolgens dacht ik weer, nee, ik moet iets anders doen. En uiteindelijk voelde ik: ‘ik moet hier zijn in het nu’. Het werk wat ik wilde doen kwam maar niet uit mijn vingers. Wat wel lukte was wandelen, tai chi, qigong, yoga en werken in en rond het huis; eigenlijk gewoon zijn. En ik wordt van dit eenvoudige leven ontzettend gelukkig.

In gesprekken die ik met veel vrouwen heb gehad de afgelopen tijd en nu ook in Italië lijken de thema’s hetzelfde zijn. Het stappen in onze kracht. Door onze sterke intuïtie en door te handelen vanuit deze kracht zijn we sterk en in balans. We belichamen eigenlijk makkelijk deze vrouwelijke kracht, ook voor mannen is het zinvol om meer hiervan te gebruiken. In onze toch wel mannelijke rationele maatschappij zijn deze kwaliteiten ondergesneeuwd geraakt. Ik kan daarom zeggen en delen dat we krachtige creërende wezens zijn met een ongekende kracht en energie als we onszelf de ruimte daarvoor gunnen!

De op voorhand niet geplande tijd die ik ineens in Italië ben geweest zie ik nu als een stap in die vrouwelijke energie en vrijheid. Het komt er op neer dat ik mijn intuïtie volgde en van een afstand wilde voelen en ervaren hoe ik volledig in mijn kracht kan komen, wat mijn verlangens zijn in het leven en wat mijn rol is in deze maatschappij.

Ik hoop deze energie de komende tijd met je te kunnen delen.

ik hou van je!
liefs Anne