fbpx

Er zijn belangrijkere dingen in het leven

In een gesprek met een vriendin zei ze over iemand die vaak over haar werk praatte: ‘er zijn belangrijkere dingen in het leven dan werk’.

Het ging over iemand die dus vaak over haar werk praat, en daarnaast heeft ze moeite om nieuwe sociale contacten te vinden. Deze vriendin staat zelf midden in een gigantisch sociaal netwerk. Als ik iets wil afspreken moet dat maanden van te voren afgesproken worden anders heeft ze geen tijd. Ze is altijd van partij op leuke feestjes, verjaardagen met veel gezelligheid. Iets waar ik zelf mee worstelde de afgelopen tijd ik heb minder vrienden dan ik altijd heb gehad. Soms kwam het door verandering in interesse en soms door bewust afstand te houden. Vriendschap blijft complex want als je op een bepaalde mate een connectie hebt blijf je altijd verbonden of als je op dezelfde manier ontwikkeld blijft het ook makkelijker. Ook zijn er veel vrienden verloren gegaan en wieweet herleeft het contact wel weer eens. Want alle vrienden die ik heb gehad hebben een speciale plek in mijn hart en hebben me helpen leren groeien en ontmoeten.

Voor mij is het nu helemaal niet meer belangrijk in het leven dat ik een groot social netwerk heb. Eerder wel en daarom triggerde deze opmerking van mijn vriendin tot het schrijven van dit stuk. Op sommige momenten leek het dat het aantal vrienden of leuke dingen die ik deed me kenmerkte als persoon.

Ook kinderen krijgen een koophuis is niet iets wat ik nu persé wil en wat ook bijna wijze tot vervulling van het leven lijkt in de samenleving. Het idee alleen al beperkt me in mijn vrijheid en staat dit het grootere betekenisvolle van het leven in de weg. Want ook ik denk dat er meer is in het leven dan de vervulling die mijn huidige werk me geeft. Mezelf verder ontwikkelen geeft me wel voldoening, door bijvoorbeeld Chinese Image Medicine, heb ik leren kennen wat de interne visie is en dat ik dit verder kan ontwikkelen en er opent letterlijk een andere wereld voor me. Voor mij zijn ook de belangrijke dingen in het leven de verbondenheid die je kunt voelen voor iedereen, het overkomen van mijn ego, mijn valkuilen en triggers onderzoeken en deze aanpakken. Verder verdiepen in de ongelooflijke zee van verbondenheid, vrijheid en geluk gevoel die binnen interen werk en qigong te bereiken zijn. Mijn ‘meer’ in het leven is om mensen te helpen groeien om ook meer te zien los te komen van de sociale normen en zekerheden en te verbinden, angsten los te laten, Onvoorwaardelijk lief te hebben naar alles en iedereen.